The Reference en Colruyt worden persoonlijke voedingsassistent



Innovation / News / Retail

Colruyt

SmartWithFood, een dochteronderneming van Colruyt Group, slaat de handen in elkaar met The Reference. Samen maken ze voeding op maat mogelijk door consumentenvoorkeuren en productinformatie te digitaliseren. Het digitale full-servicebureau The Reference stond in voor de front-end ontwikkeling van de app. Hoe werkt het? Snel en makkelijk: je scant de barcode van een product en je mobiel apparaat verandert in een persoonlijke assistent die je snel en efficiënt alle nodige informatie geeft.

SmartWithFood wil de consument helpen om voedingsproducten te kiezen voor zijn specifieke behoeften en voorkeuren, en dat op een eenvoudige manier. De gebruiker vult eenmalig zijn voedingsprofiel in, en eventueel ook de profielen van zijn gezinsleden, vrienden of eender wie mee aan tafel schuift. Hij duidt aan of de app rekening moet houden met intoleranties, of met een vegetarische, veganistische of alcoholvrije levensstijl. Daarnaast kan hij nog meer dan 200 ingrediëntenvoorkeuren of –vereisten aangeven. Na het scannen van de barcode toont de app meteen of het product past bij de ingegeven profielen. De gebruiker kan bovendien passende alternatieve producten opvragen in de voedingswinkels van Colruyt Group.

« We zijn bijzonder trots dat we deze mobiele oplossing kunnen toevoegen aan ons portefeuille. Met de nieuwe SmartWithFood-app hebben gebruikers in de winkel meteen toegang tot heldere informatie. Dat helpt hen om producten te kiezen die aansluiten bij hun behoeften en levensstijl, » zegt Geert Michiels, mobile operations manager bij The Reference.

De start-up was op zoek naar een partner gespecialiseerd in mobiele toepassingen die kon instaan voor het volledige front-end ontwikkelingsproces, inclusief projectmanagement, technisch ontwerp, prototyping, wireframes en creatie van de app voor zowel iOS als Android. Een nauwe samenwerking en flexibiliteit waren daarbij onontbeerlijk. Uiteindelijk selecteerde SWF The Reference als digitale partner. De uitdaging bestond erin om de visie te vertalen naar een concrete toepassing. Er ging dan ook veel aandacht naar de manier waarop de app (front-end) en het back-endsysteem zouden samenwerken. Het systeem moest ook schaalbaar zijn en gebruikt kunnen worden door andere toekomstige interfaces. In de loop van verschillende workshops kregen de verschillende aspecten van de toepassing vorm. De app heeft een bijzonder mooie gebruikersinterface en wordt native ontwikkeld voor zowel iOS als Android.

De software wordt ontwikkeld met de agile/scrum-methode, een werkwijze die perfect aansluit bij de wens van SmartWithFood om veranderingen in het toepassingsgebied op elegante manier op te lossen. Toen het eerste prototype beschikbaar was, volgden uitgebreide gebruikerstests, waarbij alle in-app-interacties werden gefilmd en geanalyseerd. De app moest beschikken over een snelle en betrouwbare barcodescanner: dat was een belangrijke vereiste. Verschillende technieken werden geëvalueerd, maar de meeste daarvan werden verworpen. Uiteindelijk kwam er echter een uitstekende oplossing uit de bus die goed aansloot bij het doel van de app.

« The Reference werkte nauw samen met ons team van softwareontwikkelaars. Daardoor konden we de app naadloos integreren in ons back-endsysteem. We zijn zeer tevreden over het resultaat, » zegt Edwin Speckamp, digital product owner bij SmartWithFood.

https://www.youtube.com/watch?v=EjegCarcNCE